Tudomány és művészet – díjkiosztó

          Zárult az iskolánkban kezdeményezett és lebonyolított Tudomány és Művészet elnevezésű projekt. A díjkiosztóra 2022. április 12-én került sor, amikor a diákok két kategóriában (rajz és animáció) és három korosztályban vehették át az értékes díjakat (különböző elektromos eszközök és számítógép tartozékok). Köszönet ezért a Bethlen Gábor Alapnak és a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének (RMPSZ), melyek anyagi támogatása nélkül ez nem valósulhatott volna meg. A díjazottak és a résztvevők igényesen kivitelezett oklevelet is kaptak, melyeknek szerkesztője és elkészítője Bondár Piroska tanárnő volt. 

          A díjkiosztót az igazgatónő nyitotta meg, aki ismertette a projekt kezdeti lépéseit és lebonyolítását, és köszönetét fejezte ki a diákoknak, akik vállalták a megmérettetést, valamint az irányító és szervező tanároknak, akik munkájukkal segítették a projekt megvalósulását. Majd Rend Erzsébet tanárnő vette át a szót, kihirdette a nyerteseket, és Bondár Piroska tanárnővel együtt átadta a díjakat az arra érdemeseknek.

          Az elemi osztályokban versenyző diákok közül első helyezést ért el Szilágyi Dominik III. SBS osztályos tanuló, a második és harmadik helyen osztálytársai sorakoztak: Laslău Stefánia és Máthé Timea Mária. Az 5-8. osztályos tanulók körében az első helyezést Zsurkán Jázmin, 6. osztályos nagyszalontai diák, az Arany János Elméleti Líceum versenyzője érte el, II. helyen Szabó Szilvia végzett, a nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceum hetedikes diákjaként. Ebben a korosztályban a III. díjat Lukács Botond nyolcadik osztályos margittai tanuló tudhatta magáénak. A líceumi tanulók csoportjában első helyezést ért el Jankó Erika kilencedik osztályos diák, aki az Ady Endre Elméleti Líceumból küldte el hozzánk munkáját. Második és harmadik helyen iskolánk diákjai, Pap Rebeka és Adorián Johanna követték. A margittai líceumi osztályokból a diákok a rajzokon kívül animációkkal is beneveztek. Ezen munkák közül legsikeresebbnek Balla-Bődi Iringó alkotása bizonyult, II. díjas Pál Evelin, III. helyen Gáspár Babett végzett.