Bemutatkozás

          A Horváth János Elméleti Líceum Margitta első és egyetlen magyar nyelvű iskolája. Kapuit 2011 szeptemberében nyitotta meg, Horváth János Iskolacsoportként, s ettől fogva működik mint önálló tanintézmény. Az óvodai oktatástól kezdve a végzősökig minden korosztálynak megfelelő oktatást biztosít, továbbtanulásra ösztönöz, valamint arra késztet, hogy higgyünk az álmainkban. Hiszen maga az iskola  húsz éve egy álom volt csupán, így létrejötte és kibontakozása az itt tanulóknak és tanítóknak is motivációt kölcsönöz.
         Azok számára, akik középiskolai tanulmányaikat itt szeretnék folytatni, három lehetőség adott: a filológia szak, a természettudományok szak, valamint a matematika-informatika szak. Általában jó, összetartó osztályközösségek jönnek létre mindhárom szakon, a tanárok pedig  pozitív hozzáállásukkal és szakmai tudásukkal igyekeznek hatni a diákokra, egyengetni útjaikat és kibontakoztatni tehetségüket. Az igazgatóság, valamint a tanári kar hozzáértése vitathatatlan, fontosak számukra a diákok érdekei, elsősorban ezt tartják szem előtt, így a rajzokkal és képekkel díszített folyosón minden szünetben szól a zene, mely a jó hangulatért felelős, s az iskolában jól felszerelt laborok is segítik a tanórák optimalizálását. Rendelkezik fizika-kémia, angol, biológia, és informatika laborral is.
          A tanulók és tanítók közötti kölcsönös tisztelet és az általuk befektetett munka bő termést hoz minden évben: sokan képviselik iskolánkat versenyeken, és a versenyzők sokszor kiemelkedő eredményekkel térnek haza.
Kulturális programok is gyakran kerülnek megrendezésre, például megemlékezések, előadások, de a sport sem maradhat el, így sűrűn előfordulnak iskolán belüli és más iskolákkal szembeni foci- és kézilabdamérkőzések.
              Bátran kijelenthetjük, hogy a Horváth János Elméleti Líceum egy aktív, fejlődő, minőségi oktatást biztosító intézmény, s erről a diákok sikerei és tanulás iránti szeretetük tesznek tanúbizonyságot.